Over Schildersbedrijf Sjef van Ooyen

Ruim 85 jaar een begrip in regio Parkstad...

Missie

Kwaliteit, milieu en de juiste arbeidsomstandigheden behoren tot de absolute basisprincipes van het ondernemingsbeleid van schildersbedrijf Sjef van Ooyen Landgraaf BV. Dit betekent het (voor zover mogelijk) volledig voldoen aan de eisen en wensen van onze klant waarbij minimalisering van milieubelasting en het waarborgen van de maximale veiligheid, de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers voorop staat.

Geschiedenis

Schildersbedijf van Ooyen werd in 1937 opgericht. In die tijd was er sprake van een éénmans schildersbedrijf. De glashandel is er veertig jaar later bijgekomen. De ondernemersgeest van de familie van Ooyen heeft er mede toe geleid dat het Landgraafse bedrijf een goede naam heeft opgebouwd in haar regio.

Een korte terugblik...

In 1937 startte dhr. Ger van Ooyen als zelfstandig ondernemer. Dag en nacht was hij samen met zijn vrouw in de weer met zijn ambachtelijk schildersbedrijf. Ger’s zoon Sjef van Ooyen nam in 1967 het bedrijf over.
Sjef van Ooyen
Na diens overname werd er flink geïnvesteerd en Schildersbedrijf Sjef van Ooyen werd geleidelijk aan een grote speler in de regio. Er is een lange periode geweest dat het eenmansbedrijfje van weleer een personele bezetting kende van meer dan 70 man personeel!
Tegenwoordig heeft de glashandel en het schildersbedrijf bij elkaar opgeteld een vaste bezetting van omstreeks 39 man personeel (verdeeld over twee verschillende bedrijven; glashandel telt 14 man personeel en het schildersbedrijf telt 25 man personeel).